lördag 25 maj 2013

Meningslösa dialoger

Meningslösa dialoger, ja.. Inser att mitt manus är fullt av sådana. Tänker nu att jag kanske låter de vara för tillfället, de sätter ju ändå en viss stämning och så får jag stryka de jag inte behöver sen när jag gått genom allt och fått in den rätta tonen och stilen.

Därtill kan jag nämna att jag på cirka tjugo sidor har använt "ryckte urskuldande på axlarna" tre gånger. Har strukit samtliga. My god...

8 kommentarer:

  1. ja vi har alla våra favorituttryck, hehe. :)
    Meningslösa dialoger vill man ju inte ha, helt rätt tänkt att stryka dem. Alternativet skulle väl vara att hitta ett sätt att göra dem betydelsefulla, om du behöver en dialog mellan karaktärerna just där.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis och det är det som är klurigt. Men försöker i alla fall tänka två ggr om dialogen behövs eller inte, kan fylla ett syfte men att dialogen helt enkelt blir för lång..

      Radera
  2. Ha, ha!
    Just nu är jag väldigt förtjust att beskriva hur luggen hänger ner i ögonen på folk. Favoriten just nu är "likt ett galler".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Likt ett galler, det var fint ;). Men du kanske har många människor i ditt manus med lugg :)

      Radera
  3. I och för sig om det är samma person som rycker urskuldrande på axlarna så kan det ju vara frågan om ett sätt att vara den karaktären på. Att den liksom alltid gör så.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det är ju faktiskt sant ;). Tror dessvärre nu att jag bara har använt det lite hipp som happ. Men det är en bra grej att tänka på: att upprepade gester gör en persons kroppsspråk och därigenom formar karaktären.. Hmm.. kanske ska lägga in ngt sådant fast kanske just axel-grejen.
      Tack för tipset!

      Radera
  4. Haha:o) Mina "ler kryptiskt" i tid och otid märkte jag igår, men det har de slutat med nu :o)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, måste faktiskt säga att jag ändå gillar det uttrycket, du måste i vart fall spara en!

      Radera